DR. KEMAL DIZDAREVIĆ O DOGAĐAJIMA U SARAJEVU

Brine me što Sebija javno, preko KCUS-a, prijeti mojoj majci! Napada jednu od svojih učiteljica - da sebe zaštiti!

Front 15.04.20, 21:19h

Brine me što Sebija javno, preko KCUS-a, prijeti mojoj majci! Napada jednu od svojih učiteljica - da sebe zaštiti!
Smrt dr. Pašagića nije ni prva ni posljednja. Ovo što se njemu desilo, na sličan način se i ranije dešavalo. Neadekvatan sistem kojim upravlja neadekvatna osoba ne može odgovoriti na zahtjeve bolesnih - između ostalog poručuje dr. Dizdarević

 

 

Portal Udrumuski.ba eksluzivno prenosi tonsku poruku dr. Kemala Dizdarevića vezanu za trenutna dešavanja povodom smrti dr. Šefika Pašagića, saopćenja KCUS-a i izjave prof.dr. Zehre Dizdarević.


Prof. dr. Dizdarević kaže: 


"Vidio sam informaciju o novim zbivanjima šta se dešava u Sebijinom sokaku. Upravo sam izašao iz operacione sale i krećem nazad, i upravo sam pročitao odgovor Zehre Dizdarević, moje majke.


Mislim da je taj odgovor korektan i da stavlja akcenat daleko bitnih stvari.
Ono što je zanimljivo to je činjenica da Sebija ponovo bestidno laže i da napada jednu od svojih učiteljica koja joj je jako pomogla prilikom njenih pokušaja da bude ono što nije.


U ovom odgovoru je dotaknuto nekoliko stvari koje nisu u direktnoj vezi sa ovom temom tragične smrti dr. Pašagića.


Spomenuto je odbijanje liječenja djeteta, spomenuta je činjenica da je KCUS na čelu sa svojom direktoricom odbili liječiti dijete, spomenuta je činjenica da je Sebija kreirala klimu da se izbjegavaju obdukcije.


Ja sam na jednom mjestu rekao da je medicina bez obdukcija slijepa. Prema tome Sebija na ovaj način skreće temu sa smrti dr. Pašagića, i stvara situaciju da sebe zaštiti od prepoznavanja pravog uzroka njegove smrti.


Ono što me brine je činjenica da Sebija javno kroz saopćenje KCUS-a prijeti mojoj majci. S obzirom da nisam u Sarajevu brinem se, ali već sam primio poruke od svojih prijatelja koji su spremni da je zaštite ako Sebija bude pokušala da realizuje svoje prijetnje. Opasno je kod vas u Bosni, opasno.


Žao mi je zbog situacije koja se desila i zbog smrti poštovanog i dragog dr Pašagića. Žao mi je zbog čitave situacije koja je nastala iz tog tragičnog događaja.


Međutim njegova smrt nije ni prva ni posljednja. Ovo što se njemu desilo, na sličan način se i ranije dešavalo. Neadekvatan sistem kojim upravlja neadekvatna osoba ne može odgovoriti na zahtjeve bolesnih!"


​Cijelu izjavu dr. Dizdarevića preslušajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI