Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije

'Starije osobe će morati ostati u određenoj izolaciji do iduće godine'

Front 13.04.20, 14:40h

'Starije osobe će morati ostati u određenoj izolaciji do iduće godine'
Ursula von der Leyen kaže kako shvaća sve teškoće izolacije, ali ističe da "kada je pitanje života i smrti, moramo ostati disciplinirani i strpljivi"

 

Starije osobe će možda morati ostati u određenoj izolaciji do iduće godine kako bi se zaštitili od koronavirusa, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

 

Moramo što je moguće više ograničiti kontakt sa starijim osobama dok ne bude razvijeno cjepivo protiv Covid-19", rekla je za njemački "Bild".

 

Većina stručnjaka smatra da cjepivo za koronavirus neće biti spremna za masovnu proizvodnju još najmanje godinu dana, prenosi BBC.

 

Ursula von der Leyen kaže kako shvaća sve teškoće izolacije, ali ističe da "kada je pitanje života i smrti, moramo ostati disciplinirani i strpljivi".

 

Prema njenim riječima, djeca i mladi će moći uživati veću slobodu kretanja prije nego stariji građani i oni koji imaju već neke zdravstvene probleme.

 

Predsjednica Evropske komisije se nada kako će jedan evropski laboratoriji razviti vakcinu protiv Covida-19 do kraja godine.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI