direktor skb mostar ante kvesić o donacijama, politici...

Nemamo druge opcije u BiH nego stalno - HDZ, sve drugo je bio haos... Ne trebaju se bojati za glasove, he-he...

Hronika 11.04.20, 08:57h

Nemamo druge opcije u BiH nego stalno - HDZ, sve drugo je bio haos... Ne trebaju se bojati za glasove, he-he...
Da ne bi pogrešno shvatili, nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod - kazao je Kvesić

 

Direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić je, nakon niza kritika zbog odluke Vlade Republike Hrvatske da ovoj ustanovi dodijeli 43 miliona kuna, kazao da je osnovna i ustavna obaveza Hrvatske pomagati hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

 

- A s druge strane, iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda, gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima – kazao je Kvesić u razgovoru za 24sata.hr.

 

Osvrnuo se direktor SKB-a Mostar i na iznos kojeg je Vlada Republike Hrvatske izdvojila za zdravstvene ustanove u BiH.

 

- Koliko god je teško stanje u Hrvatskoj, 40 ili 60 miliona kuna, koliko su odvojili za sve naše dva-tri ustanove, i nije neki novac. Da ne bi pogrešno shvatili, nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod. Treba malo više empatije. Ovo je jedina bolnica za tercijarni nivo za Hrvate i mi ćemo je čuvat. Dolaze nam iz svih regija BiH jer samo tu i mogu doći – tvrdi Kvesić.

 

Na pitanje novinara ima li istine u bučnim tvrdnjama da HDZ ovim potezom kupuje glasače u Hercegovini, Kvesić odgovara:

 

- Osobno, ja se ne bavim politikom. Ali, kad se radi o tom segmentu, narod Hercegovine, Hrvati iz Bosne i Hercegovine, oni su za HDZ kako god se okrene. Znači, ne treba ništa dat, oni su opet za HDZ. Iz svih drugih razloga, ne samo političkih. Nego jednostavno, ode imamo HDZ i to je to. Ni nemamo druge opcije u BiH nego stalno - HDZ. Iskreno, imali smo nekakvih drugih opcija i to je bio kaos. Samo HDZ. To je to. Ne trebaju se bojati za glasove, he-he. A ovo, to je pomoć za bolesne, ne za politiku. Idemo dalje!

 

Kompletan intervju pronađite OVDJE

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI