ide u parlamentarnu proceduru

SDP BiH uputila set amandmana na 'Corona zakon' Vlade FBiH: Evo njihovih prijedloga

Front 08.04.20, 12:16h

SDP BiH uputila set amandmana na 'Corona zakon' Vlade FBiH: Evo njihovih prijedloga
Zahvaljujemo se svima na dostavljenim prijedlozima poboljšanja zakona, koji su najvećim djelom ugrađeni u amandmane, te nas na taj način prepoznali kao pouzdanog partnera - navode u SDP BiH
 
 
Socijaldemokratska partija BiH je u parlamentarnu proceduru uputio set amandmana na predloženi Zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.
 
 
Opća ocjena radnika, privrednika, akademske zajednice i političkih subjekata jeste da je predloženi Zakon od strane Vlade Federacije BiH nedovoljan kako bi se ublažile ekonomske posljedice pandemije COVID-19, zbog čega je SDP BiH odlučio dostaviti set amandmana na prijedlog zakona koji je Vlada FBiH dostavila.
 
 
Intencija amandmanima SDP BiH jeste:
 
 
- Oslobađanje uplate dopirnosa svim firmama koje su pogođene
- Subvencija plata za radnike
- Zakonski moratorij na kredite
- Odgoda plaćanja poreza na dobit
- Plaćeno odsustvo roditelja
- Zabrana raskida ugovora o zakupu i deložacije podstanara
- Poreske olakšice za "Freelancere"
- Palamentarni nadzor rada Vlade i Fonda
 
 
SDP BiH će predstaviti tekst amadnmana na press konferenciji u četvrtak, 09. aprila, sa početkom u 10 sati, o čemu će mediji biti blagovremeno informisani.
 
 
Zahvaljujemo se svima na dostavljenim prijedlozima poboljšanja zakona, koji su najvećim djelom ugrađeni u amandmane, te nas na taj način prepoznali kao pouzdanog partnera, kada je u pitanju zastupanje njihovih prava u institucijama - navodi se u saopćenju SDP BIH.
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)
BLIN
KOMENTARI