inovacije

Kinezi napravili robota za borbu protiv virusa korona

Tehno 07.04.20, 17:23h

Kinezi napravili robota za borbu protiv virusa korona
Kako bi to uradili, oni su kreirali bolničkog robota vrijednog 40.000 dolara, koji koristi kombinaciju UV zraka i tečnog spreja za dezinfekciju kako bi ubio patogene virusa korona

 

Sada, kada se Kina oslobodila kandži opakog virusa korona, oni svu svoju energiju i umove usmjeravaju prema čišćenju i dezinfekciji bolnica, kako bi se pobrinuli za sve što je preostalo.

 

Kako bi to uradili, oni su kreirali bolničkog robota vrijednog 40.000 dolara, koji koristi kombinaciju UV zraka i tečnog spreja za dezinfekciju kako bi ubio patogene virusa korona.

 

Ovaj robot ima četiri grupe lampi sa ultraljubičastim zracima koje ubijaju viruse, zajedno sa pet raspršivača koji ne ostavljaju trag iza sebe. Lekcija koju su skoro naučili im je teško pala, pa samim tim ne žele ništa da prepuste slučaju.

 

Droid za dezinfekciju visok je 1.4 metra i košta 40.000 dolara, a dizajniran je i proizveden u Šangaju od strane kineske “Keenon Robotics” kompanije. On je specijalno osmišljen za borbu protiv tragova virusa korona, a s obzirom na regulacije Kine u borbi protvi pandemije, moraće dva puta dnevno da obilazi svoju teritoriju.

 

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI