Lopovi imali insajdera

'Tipovana' pljačka za vrijeme policijskog sata: Iz sefa 'X Expressa' odnijeli 50.000 maraka

Hronika 05.04.20, 12:32h

'Tipovana' pljačka za vrijeme policijskog sata: Iz sefa 'X Expressa' odnijeli 50.000 maraka
Prema nezvaničnim informacijama, pljačka je izvedena oko tri sata poslije ponoći, a oko 5.20 je prijavljena policiji, koja je obavila uviđaj. U vrijeme pljačke u firmi nije bilo nikog od radnika jer je na snazi policijski sat

 

Banjalučka policija traga za nepoznatim lopovima koji su u četvrtak, za vrijeme policijskog sata, opljačkali Distributivni centar brze pošte “X Express” u naselju Lazarevo, u koji su provalili i iz sefa ukrali oko 50.000 KM.

 

Ispitivanje radnika

 

Niko, za sada, nije osumnjičen za pljačku, a policija provjerava alibije za određene osobe. Izvor blizak istrazi kaže da će biti ispitani i pojedini radnici firme, jer postoje indicije da je pljačka bila “tipovana”.

 

- Ne isključujemo mogućnost da su provalnici imali insajdera iz “X Expressa”, jer su očigledno znali koliko novca ima u sefu. Osim toga, znali su i neke druge detalje u vezi s obezbjeđenjem firme pa su onesposobili videonadzor i druge uređaje. Na slučaju se radi, ispituju određena lica i prikupljaju dokazi i nadamo se da ćemo uspjeti da identifikujemo počinioce - rekao je izvor blizak istrazi.

 

Prema nezvaničnim informacijama, pljačka je izvedena oko tri sata poslije  ponoći, a oko 5.20 je prijavljena policiji, koja je obavila uviđaj. U vrijeme pljačke u firmi nije bilo nikog od radnika jer je na snazi policijski sat.

 

Time su i sami provalnici mnogo riskirali, jer je njihovo kretanje teško moglo proći neopaženo, a u policiji sumnjaju da su i na to mislili te da su kretanje ograničili na minimum.

 

Iz “X Expressa” je potvrđeno da je opljačkan njihov Distributivni centar, navodeći da je jedina olakšavajuća činjenica u svemu to što niko od zaposlenih nije bio u centru, tako da niko nije povrijeđen.

 

Pošiljke sigurne

 

- Istražni organi i institucije su preuzeli slučaj i s punim povjerenjem im prepuštamo pronalazak i sankcionisanje odgovornih za ova nedjela. Razočaravajuća je činjenica da u ovako teškom trenutku za našu državu i svijet u cjelini postoje pojedinci koji na ovakav način zloupotrebljavaju okolnosti i odluke nadležnih institucija donesene u cilju zaštite zdravlja ljudi. Mi nastavljamo dalje. Isporučujemo vaše pošiljke brzo, tačno i sigurno. I čuvamo radna mjesta za naše zaposlene - saopćeno je iz “X Expressa”.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI