Uočeni nakon provalne krađe

Poznati sarajevski razbojnici uhapšeni s fantomkama i u pancirima: Policije KS i RS u zajedničkoj akciji na Vracama

Hronika 30.03.20, 16:44h

Poznati sarajevski razbojnici uhapšeni s fantomkama i u pancirima: Policije KS i RS u zajedničkoj akciji na Vracama
Njima se na teret stavljaju krivična djela teška krađa, ali i narušavanje nepovredivosti doma, budući da su se, bježeći nakon krađe, sakrili u jednu garažu u privatnom vlasništvu

 

Tri osobe uhapšene su sinoć u zajedničkoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo, nakon što su u naselju Vraca uočeni sa fantomkama i u pancirnim prslucima.

 

Uhapsili su ih pripadnici Žandarmerije PU Istočno Sarajevo dok su, nakon provalne krađe, pokušavali pobjeći na područje koje pokriva MUP KS.

 

Kako saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi, radi se o policiji odranije dobro poznatim osobama Jasminu Hasiću (32), Alenu Luliću (32) i Erminu Rešidoviću (32), svi sa područja Sarajeva.

 

Njima se na teret stavljaju krivična djela teška krađa, ali i narušavanje nepovredivosti doma, budući da su se, bježeći nakon krađe, sakrili u jednu garažu u privatnom vlasništvu.

 

Provjerama je utvrđeno da je za Rešidovićem odranije na snazi potjernica PU Banja Luka zbog razbojništva, te je on predat banjalučkoj policiji, dok su Hasić i Lulić predati pripadnicima sarajevske Treće policijske uprave.

 

Policija nastavlja rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se navedeni trojac sumnjiči.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI