Gradonačelnik Imamović p(r)ozvao poslanike Parlamenta FBiH

Dođite u Tuzlu i održite sjednicu... U SKPC Mejdan ima 5000 stolica, preoručena distanca može biti i 20 puta veća!

Front 30.03.20, 14:51h

Dođite u Tuzlu i održite sjednicu... U SKPC Mejdan ima 5000 stolica, preoručena distanca može biti i 20 puta veća!
U Tuzli se poštuju zakoni i odluke Federalne vlade i odluke Federalnog štaba civilne zaštite, pa prema tome, takve zabrane koju je smislio štab Kantona Sarajevo, u Tuzli nema. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Federacija Bosne i Hercegovine, ovo je Tuzla. Pozivam poslanike/zastupnike da sjednicu održe u Tuzli - ističe gradonačelnik Tuzle u svom pozivu

 

 

 

 

Pozivam zastupnike/poslanike Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da sjednicu održe u Tuzli, u SKPC Mejdan, koji ima 5000 stolica i u kojem od epidemiologa preporučena distanca između poslanika može biti i dvadeset puta veća - poručuje Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

 
Otkazivanje sjednice Parlamenta dovodi ustavni poredak Federacije BiH u veliku opasnost. Umjesto da se u vremenu krize jača zakonodavna, izvršna i sudska vlast, neki izgleda pandemiju kao veliku nepriliku koriste kao priliku da ostvare svoje opasne namjere.  


Suspendovati Parlament i zakonodavnu vlast staviti u ruke maloj grupi ljudi, dovodi nas u opasnost od prijekih zakona i prijekih sudova, u opasnost od diktature. To su društveno opasne namjere.

 
Gospodine predsjedavajući, ovdje se ne radi o javnom okupljanju, nego o obavljanju posla poslanika. Na hiljade ljudi u bolnicama, trgovinama, rudnicima i fabrikama dolaze da rade svoj posao. Sjednica Parlamenta nije utakmica.

 
U Tuzli se poštuju zakoni i odluke Federalne vlade i odluke Federalnog štaba civilne zaštite, pa prema tome, takve zabrane koju je smislio štab Kantona Sarajevo, u Tuzli nema. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Federacija Bosne i Hercegovine, ovo je Tuzla. Pozivam poslanike/zastupnike da sjednicu održe u Tuzli - ističe gradonačelnik Tuzle u svom pozivu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI