video/ o gorućoj situaciji

Komšić: Narednih mjesec dana s koronavirusom bit će teže, nažalost, ljudima treba reći istinu...

Front 27.03.20, 09:27h

Komšić: Narednih mjesec dana s koronavirusom bit će teže, nažalost, ljudima treba reći istinu...
Naglasio je da se sada mora reagirati i pomoći privredi

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za FTV je govorio o trenutnoj situaciji u našoj zemlji kada je riječ o koronavirusu. 

 

Kazao je kako Bosni i Hercegovini predstoje teži dani, ali da se građani trebaju pridržavati svih propisanih mjera. Ukazao je na značaj zdravstvenih radnika u ovom trenutku, ali i policije, Oružanih snaga BiH, kao i rudara. Naglasio je da se sada mora reagirati i pomoći privredi. Poručio je da će samo solidarnost spasiti Bosnu i Hercegovinu.

 

Na pitanje jesu li pred nama, kada je riječ o koronavirusu, teži dani, Komšić poručuje:

 

- Ako gledate modele koje smo već imali prilike da gledamo, prije svega u Kini, nažalost u Italiji i u Španiji, pa sve ovo što se trenutno dešava u SAD i Njemačkoj, dakle velikim, moćnim zemljama, u zemljama koje mogu brže da utroše i potroše na zdravstveni sektor i borbom sa ovom pošasti koja je preplavila svijet, onda očekivati je da u narednih mjesec dana možemo imati nešto goru situaciju no što je to sada. Kažem, nažalost, ali mislim da ljudima treba govoriti istinu. Ja nisam stručnjak, epidemiolog, nisam doktor a ovo sve zaključujem prema onome što sam mogao do sada da vidim šta se dešavalo sa zemljama koje su najteže pogođene pandemijom koronavirusa.

 

Što je još poručio Željko Komšić, pogledajte u videoprilogu FTV OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI