FOTO/ ROBE IMA DOVOLJNO, CIJENE NISKE

Pomoć građanima u vrijeme koronakrize: Kompanija ROBOT otvorila novi tržni centar i zaposlila 80 novih radnika

Biznis Klub 24.03.20, 11:57h

- Smatramo da je u ovom momentu najpotrebnije našim građanima obezbijediti dovoljne količine osnovnih životnih proizvoda, koje su ovih dana u deficitu, te im na taj način olakšati i dati mogućnost kupovine - poručuju iz Robota

 

 


Kompanija Robot bogatija je za još jedan prodajni centar. Kako saznajemo, Robot je 20. marta ove godine u mjestu Matuzići Doboj-Jug otvorio novu trgovinu na 6.000 m2, te zaposlio 80 novih radnika.

 

- Iako smo planirali odgoditi otvorenje našeg novog prodajnog centra zbog trenutnih dešavanja u zemlji i regiji, odlučili smo suprotno. Odustali smo od mnogobrojnih aktivnosti koje su prvobitno planirane, onemogućili bilo kakva masovna okupljanja, te organizovali put do sigurne kupovine. Smatramo da je u ovom momentu najpotrebnije našim građanima obezbijediti dovoljne količine osnovnih životnih proizvoda, koje su ovih dana u deficitu, te im na taj način olakšati i dati mogućnost kupovine. Pri tome je zaposleno novih 80 radnika, što je u ovim momentima za Doboj-Jug ohrabrujuća situacija. Kako je trgovina obezbijeđena dovoljnim količinama svih roba, na ovaj način smo djelomično umirili građane i obezbijedili njihove potrebe, a sve u cilju smanjenja panične situacije u zemlji. Trudimo se obezbijediti dovoljne količine svih roba i u ostalim trgovinama, kako bi se kupovina odvijala nesmetano - poručuju iz kompanije Robot.

 

robot-matuzici-5


Dodaju i da su uložili sve svoje resurse u rješavanju trenutnih prepreka, te se nadaju da će zajedno prevazići novonastalu situaciju.


- Napominjemo da se roba i dalje isporučuje prema redovnim isporukama, deficitarna roba dolazi sporije u ograničenim količinama zbog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, što je ujedno i jedini razlog kašnjenja takvih vrsta proizvoda u svim trgovinama, ali razloga za paniku nema. Maksimalna posvećenost kupcima, briga o radnicima, niske cijene u ključnim momentima, samo su neki od pokazatelja društveno odgovorne pozicije i uloge ovog domaćeg trgovačkog lanca. Važno je znati na koga možemo računati u teškim trenucima, kompanija Robot je zasigurno jedna od njih - poručuju na kraju.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)