Video/ Radi se punom parom

Nedžad Ajnadžić i Sebija Izetbegović na terenu: Uređuje se izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu

Hronika 23.03.20, 12:26h

Nedžad Ajnadžić i Sebija Izetbegović na terenu: Uređuje se izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu
Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija

 

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.


Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima, obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)  Sebijom Izetbegović.


Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.


-Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istaknuo je načelnik Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

 


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI