VIDEO/ PRESS KONFERENCIJA ŠTABA CZ KS

Ismir Jusko: 'Za mene je zločin, pokušaj ubistva, ako neko ne poštuje samoizolaciju, to su tempirane virusne bombe!'

Hronika 21.03.20, 14:04h

Ismir Jusko: 'Za mene je zločin, pokušaj ubistva, ako neko ne poštuje samoizolaciju, to su tempirane virusne bombe!'
Ovom prilikom predočen je rezime mjera koje su na području Kantona Sarajevo preduzete u borbi protiv pandemije korona virusa

 

U skladu sa novim dogovorom i novoj organizaciji odnosa s medijima, Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo dostavlja video snimak sa press konferencije održane jutros, 21. marta ove godine. 


Na press konferenciji su redom govorili: komandantica Štaba CZ KS i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč, načelnik Štaba  CZ KS Kemal Cacan, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko, član Štaba i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS prof.dr. Aida Pilav i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

 

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko kazao je, između ostalog, da je kršenje mjera samoizolacije ravno pokušaju ubistva, te da svi oni koji krše samoizolaciju trebaju biti najoštrije kažnjeni.

 

- Ako neko krši samoizolaciju, za mene je to zločin, najveće krivično djelo, pokušaj ubistva. To su tempirane virusne bombe jer zbog jedne osobe desetine mogu biti zaražene. Moramo poslati jasnu poruku da oni koji su dobili instrukciju o samoizolaciju moraju to poštovati, oni koje ne budu poštovali trebaju se najoštrije kazniti. Ovo više nije apel, nego naredba. Oni moraju da je poštuju - kazao je Jusko.


Ovom prilikom predočen je rezime mjera koje su na području Kantona Sarajevo preduzete u borbi protiv pandemije korona virusa, a kompletnu pressicu možete pogledati u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI