Krizni štab Ministarstva zdravstva KS

Pratite uživo preko aplikacije: U Kantonu Sarajevo i dalje nema zaraženih koronavirusom, ali ima...

Hronika 20.03.20, 14:57h

Pratite uživo preko aplikacije: U Kantonu Sarajevo i dalje nema zaraženih koronavirusom, ali ima...
Krizni štab podsjeća na Aplikaciju za praćenje prisutnosti Coronavirusa (Covid-19) na području Kantona Sarajevo koja je dostupna za sve građane. Podaci se ažuriraju u realnom vremenu, Aplikacija je direktno povezana za službenu evidenciju Zavoda za javno zdravstvo KS

 

 


Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom ističe da se epidemiološka situacija kontinuirano mijenja, trenutni broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u Federaciji Bosne i Hercegovine je 22, dok ih u Kantonu Sarajevo još nema.


Štab poziva građane da strogo prati, ispunjava i poštuje naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, što prvenstveno podrazumijeva zabranu okupljanja, poštivanje pravila kućne samoizolacije, te poštivanje zdravstvenih preporuka nadležnih zdravstvenih vlasti, odnosno neodlaženje samoinicijativno u zdravstvene ustanove, posebno ne u bolničke kapacitete, saopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.


Posebno ističe poštivanje socijalne distance, izbjegavanje rukovanja, te pojačan režim lične i higijene prostora u kojima se boravi. Također se posebno skreće pažnja da se svi poslovni sastanci reduciraju i organiziraju sa minimalnim brojem ljudi. 


Krizni štab podsjeća na Aplikaciju za praćenje prisutnosti Coronavirusa (Covid-19) na području Kantona Sarajevo koja je dostupna za sve građane. Podaci se ažuriraju u realnom vremenu, Aplikacija je direktno povezana za službenu evidenciju Zavoda za javno zdravstvo KS.


Verziju Aplikacije za mobitele moguće je otvoriti na ovom inku.


Desktop verzija je dostupna na ovom linku.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI