MUP KS obavijestio inspekciju

Sarajlije krše samoizolaciju: Od 511 kontrolisanih, 39 nije nađeno na adresi!

Hronika 20.03.20, 13:13h

Sarajlije krše samoizolaciju: Od 511 kontrolisanih, 39 nije nađeno na adresi!
Apelujemo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije, rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić

 

 

Od 511 građana Sarajeva kojima je izrečena mjera obavezne samoizolacije, policija na adresi nije pronašla njih 39, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili su ukupno 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije.

 

- Od navedenog broja, u 39 slučajeva lica kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečena na adresi, o čemu su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi, radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Apelujemo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije - kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi s proglašenim stanjem nesreće, dodao je Hadžiabdić.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI