Zbog pandemije korona virusa

Velika donacija BH Telecoma u ključnom trenutku: Milion KM za nabavku respiratora i druge medicinske opreme!

Biznis Klub 18.03.20, 16:30h

Velika donacija BH Telecoma u ključnom trenutku: Milion KM za nabavku respiratora i druge medicinske opreme!
U trenucima širenja zaraze koronavirusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama

 

 


Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od jednog miliona KM će zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.

 

bh-telecom-2


- U trenucima širenja zaraze koronavirusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija - navodi se u saopštenju ove kompanije.  


Podsjećamo da je BH Telecom d.d. Sarajevo i 2014. godine donirao milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBIH. 

 

bh-telecom-stamp-006


Također, osim planirane donacije, BH Telecom je već realizirao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika. Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavog procesa - navodi se u saopštenju BH Telecoma. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI