Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove

Činjenje krivičnih djela neće biti tolerisano, sankcije za sve one koji nepoštuju naredbu o samoizolaciji

Hronika 16.03.20, 14:28h

Činjenje krivičnih djela neće biti tolerisano, sankcije za sve one koji nepoštuju naredbu o samoizolaciji
Svi građani BiH koji se vraćaju u domovinu dužni su da popune sanitarni upitnik u kojem će dati informacije o svom zdravstvenom stanju, mjestu u kojem su boravili i dr.

 

Direktor federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je da su rješenja o samoizolaciji na 14 dana, koja na graničnim prijelazima izdaju inspektori, obavezujuća za sve građane koji ih dobiju.

 

- Svako kršenje tih rješenja predstavlja i prekršaj i krivično djelo, te će pojedinci koji odbiju da ih poštuju biti registrovani, te na koncu prekršajno ili krivično sankcionisani mnogo većom kaznom nego što je 14 dana samoizolacije. Činjenje krivičnih djela neće biti tolerisano.

 

Također, svi građani BiH koji se vraćaju u domovinu dužni su da popune sanitarni upitnik u kojem će dati informacije o svom zdravstvenom stanju, mjestu u kojem su boravili i dr.

 

Svi se moraju ponašati odgovorno i poštovati donesene akte, jer se ne radi ovdje samo o njihovom zdravstvenom stanju – svi koji se ponašaju neodgovorno ugrožavaju i zdravlje brojnih drugih ljudi, počev od članova svojih porodica - rekao je Ajdinović.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI