Ukupno 56 oboljelih

U Hrvatskoj sedam novozaraženih koronavirusom: Ulazimo u treću faze borbe!

Hronika 16.03.20, 09:51h

U Hrvatskoj sedam novozaraženih koronavirusom: Ulazimo u treću faze borbe!
Izvijestio je i da su ozdravile tri osobe, ranije oboljele

 

Koronavirusom u Hrvatskoj zaraženo je još sedam ljudi, pa je ukupna brojka 56 zaraženih, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

 

Jedan od novozaraženih je iz Rijeke, jedan iz Karlovca, a pet je iz Zagreba, među kojima je i liječnik KBC-a Zagreb, koji se vrati iz inozemstva. On je smješten na zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", javila je Hina.

 

Ministar Beroš pohvalio je promptnu reakciju KBC-a Zagreb nakon što je utvrđeno da je jedan njihov liječnik pozitivan na koronavirus.

 

Izvijestio je i da su ozdravile tri osobe, ranije oboljele. Do sada je na koronavirus u Hrvatskoj učinjeno 835 testiranja, od čega je 15 u obradi, a 8.464 hrvatska građana su pod nadzorom.

 

"Ulazimo u treću faze borbe protiv koronavirusa. Ona uključuje mobilizaciju zdravstvenog sustava", poručio je ministar zdravstva.

 

Stožer pomno promišlja sve mjere koje donosi, te se mjere temelje na stručnim i znanstvenim inputima te su polučile rezultate, naglasio je, dodavši da u ovakvoj situaciji 'struka vodi glavnu riječ'.

 

"U medijskom prostoru sada dolaze druge inicijative i ishitrene mjere, koje razumijemo i uvažavamo sve sugestije i prijedloge, međutim napominjemo da s nacionalnog aspekta doista na temelju stručnih i znanstvenih prijedloga poduzimamo i preporučamo sve ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama i što se radi u svijetu", poručio je ministar Beroš.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI