Potvdio ministar Alen Šeranić

Potvrđena četiri nova slučaja virusa korona u Republici Srpskoj

Hronika 12.03.20, 09:40h

Potvrđena četiri nova slučaja virusa korona u Republici Srpskoj
U Republici Srpskoj sada ima osam slučajeva zaraze virusom korona, dok su u FBiH prijavljena tri slučaja zaraze, sva tri u Zenici

 

Potvrđena su četiri nova slučaja virusa korona u RS, rekao je Alen Šeranić, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

 

Kako je rekao Šeranić, riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji, a bili u kontaktu sa zaraženim u Hrvatskoj, te o muškarcu i ženi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama u Sloveniji.

 

U Republici Srpskoj sada ima osam slučajeva zaraze virusom korona, dok su u FBiH prijavljena tri slučaja zaraze, sva tri u Zenici.

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS juče je pozvalo građane da provode što više vremena na otvorenom.

 

"Vodite djecu da se igraju napolju, kad god je to moguće, a ne u zatvorene prostorije", navelo je ministarstvo na Facebook stranici.

 

Kako su dodali sve osobe sa respiratornim simptomima trebalo bi da ostanu u svojim kućama, kako ne bi ugrozile zdravlje drugih ljudi.

 

"Redovno perite ruke, održavajte mjere lične higijene, redovno provjetravajte prostorije u kojima boravite", navedeno je u objavi ministarstva.

 

Kako su pojasnili, građani treba da pokušaju da izbjegavaju bliske kontakte prilikom pozdrava, držite odstojanje u redu na kasi u supermarketu tako što ćete kolica držati ispred sebe, držite odstojanje jedni od drugih pred šalterima banaka...

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI