na osnovu interpolove potjernice

Pao u Celju: Slovenski specijalci opkolili i uhapsili drugog čovjeka tuzlanskog podzemlja

Hronika 11.03.20, 12:02h

Pao u Celju: Slovenski specijalci opkolili i uhapsili drugog čovjeka tuzlanskog podzemlja
Slovenski specijalci prekjučer su locirali Hamzića u unajmljenom stanu u Celju te su ga opkolili i uhapsili. Određen mu ekstradicioni pritvor u trajanju od 30 dana

 

Desna ruka Beriza Kabilovića, uhapšen je u Celju na osnovu Interpolove potjernice koju je BiH raspisala zbog umiješanosti u organizirani kriminal - piše Avaz.

 

Elvis Hamzić, koji važi za jednog od jačih tuzlanskih kriminalaca, u bijegu je od decembra prošle godine, kada su upolicijskoj akciji „Scarface“ uhapšeni Kabilović i 12 članova njegove grupe.

 

Proveden postupak


Slovenski specijalci  prekjučer su locirali Hamzića u unajmljenom stanu u Celju te su ga opkolili i uhapsili.  Na sudu je već proveden postupak i određen mu je ekstradiocioni pritvor u trajanju od 30 dana.

 

Tuzlanski advokat Bakir Hećimović potvrdio je za Avaz da je obaviješten o pritvaranju Hamzića u Sloveniji.


Zajedno osuđeni


- Upoznat sam s tim da mu je određen ekstradicioni pritvor tokom kojeg će se odlučiti hoće li biti izručen BiH nakon što slovenske vlasti izvrše analizu dokaza koji ga terete - kazao nam je Hećimović.

 

Kabilovićeva grupa sumnjiči se za reketiranje tuzlanskih ugostitelja, pokušaje ubistava, pranje novca, ucjene, trgovinu drogom i nasilničko ponašanje.

 

Hamzić i Kabilović zajedno su osuđeni zbog povezanosti s pokušajem ubistva Osmana Gociča 18. maja 2010. godine, u tuzlanskom naselju Kula. Tada je došlo do tuče koja je prerasla u vatreni obračun. Sukobili su se Osman Gocić i Nermin Nakičević s jedne te Kabilović i Elvis Hamzić s druge strane. Kantonalni sud Tuzla prvostepeno je osudio Elvisa Hamzića za pokušaj ubistva na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a Beriza Kabilovića za učestvovanje u tuči na godinu i pet mjeseci kazne zatvora.


Pucnjava i ranjavanje


Kabilović i Hamzić osuđeni su i za učestvovanje u pucnjavi u tuzlanskom klubu “Roma” 2009. godine. Nakon što je istjeran iz objekta, Kabilović se vratio se s nekoliko prijatelja i počeo pucati u objektu. U rafalnoj paljbi izrešetano je nekoliko automobila koji su bili na parkiralištu, a tada je ranjeno sedam osoba, među njima i Kabilovi, piše Avaz.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI