Zaražena korona virusom

Zatvorena Klinika u Skoplju, direktorica nakon povratka iz Italije išla na posao

Hronika 10.03.20, 07:49h

Zatvorena Klinika u Skoplju, direktorica nakon povratka iz Italije išla na posao
Ta doktorica je, nakon povratka sa skijanja u Italiji, pet dana išla na posao umjesto da se samoizoluje, a sinoć je potvrđeno da ima korona virus, što je četvrti slučaj u Sjevernoj Makedoniji

 

Ministar zdravlja Sjeverne Makdonije Venko Filipče najavio je da će direktorica Klinike za kožne bolesti u Skoplju, koja je zaražena korona virusom, biti razriješena jer nije poštovala preporuke za sprečavanje širenja te zaraze, prenosi N1.

 

Ta doktorica je, nakon povratka sa skijanja u Italiji, pet dana išla na posao umjesto da se samoizoluje, a sinoć je potvrđeno da ima korona virus, što je četvrti slučaj u Sjevernoj Makedoniji.


Filipče je istakao da je vrlo razočaran njenim ponašanjem i da će biti razriješena sa funkcije direktorice Klinike za kožne bolesti odmah nakon izbora, jer zakon ne dozvoljava da se to uradi u predizbornom periodu.


Klinika za kožne bolesti je juče zatvorena, a svih 64 zaposlenih je, kako je istakao, dobilo preporuku da ostanu u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji, kao i 13 pacijenata koji su se prošle sedmice liječili u "dnevnoj bolnici".


Filipče je rekao da je oboljela doktorica, tokom vikenda, održala i predavanje iz dermatovenerologije kojem su prisustvovale 103 osobe, među kojima i neki zaposleni na klinici kojom rukovodi.


"Svi su kontaktirani telefonski, a dio njih je imao i intervju sa epidemiolozima. Njima je određena kućna izolacija. Među našim gostima bila su i tri učesnika iz Grčke, o čemu sam obavijestio grčkog ministra zdravlja", rekao je Filipče.

 

U Sjevernoj Makedoniji sinoć su potvrđena još tri slučaja korona virusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na sedam. Kako je objavio ministar zdravlja, troje novozaraženih su članovi porodice supružnika iz Debra, kojima je korona virus potvrđen u petak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI