Akcija FUP-a

Općinski sud Zenica potvrdio: Uhapšena sutkinja Melisa Kovačević

Hronika 09.03.20, 15:31h

Općinski sud Zenica potvrdio: Uhapšena sutkinja Melisa Kovačević
On je dodao da nemaju dovoljno informacija o čemu se tačno radi, ali da mogu potvrditi da su pripadnici FUP-a jutros izvršili i pretres nekih prostorija u tom sudu

 

Općinski sud Zenica potvrdio je informaciju da je jutros uhapšena sutkinja tog suda Melisa Kovačević, kazao je Feni portparol tog suda Naiče Arnaut.

 

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Zenica, u svom saopćenju za javnost, obavijestilo je da je uhapšena sutkinja tog sud inicijala M. K.

 

- Možemo potvrditi informaciju da je Melisa Kovačević danas uhapšena, dok ostale informacije vezane za istragu, u ovom trenutku, ne možemo dati. Najbolje će biti da se obratite Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, koji su nadležni da provode istražne radnje - kazao je Arnaut.

 

On je dodao da nemaju dovoljno informacija o čemu se tačno radi, ali da mogu potvrditi da su pripadnici FUP-a jutros izvršili i pretres nekih prostorija u tom sudu.

 

Tužilaštvo ZDK je, u svom današnjem saopćenju za javnost, navelo kako je sutkinja Kovačević uhapšena „zbog postojanja osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela“ te da će sutra biti predata na daljnje postupanje tom tužilaštvu.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI