20-godišnjak duže bio pod nadzorom

Policija uhapsila državljanina Hrvatske koji se preobratio na islam, želio se priključiti džihadistima u Siriji

Hronika 07.03.20, 14:42h

Policija uhapsila državljanina Hrvatske koji se preobratio na islam, želio se priključiti džihadistima u Siriji
Doznaje se kako je muškarac duže vrijeme pod nadzorom hrvatskih službi sigurnosti

Turska policija uhapsila je hrvatskog državljanina koji je iz Hrvatske krenuo u Siriju kako bi se borio u redovima islamskih džihadista.

 

Hapšenje se dogodilo prije nekoliko dana, a prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz okolice Koprivnice, koji se preobratio na islam.

 

Doznaje se kako je muškarac duže vrijeme pod nadzorom hrvatskih službi sigurnosti.

 

On je u Siriju krenuo prije nekoliko dana, a nakon hapšenja po ekspresnom postupku, u suradnji s hrvatskim službama, deportiran je u Hrvatsku, gdje se sada nalazi.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Turske objavilo je da je nastavilo deportacije stranih terorista u njihove zemlje, koje su započele još prošle godine. Iako u svom izvještaju ministarstvo to nije navelo, turski mediji objavili su kako je među deportiranim teroristima i jedan hrvatski državljanin.

 

Zasad nema informacija o detaljima hapšenja i deportacije hrvatskog državljanina.

 

Prema posljednjem javnom izvještaju Sigurnosne obavještajne agencije (SOA) iz juna prošle godine, na području pod kontrolom ISIL-a boravilo je ukupno sedam osoba koje imaju (i) hrvatsko državljanstvo, dvojica muškaraca i pet žena. Nijedna od tih osoba nije radikalizirana u Hrvatskoj, niti se ISIL-u pridružila iz Republike Hrvatske, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI