zbog odbijanja angažovanja OS BiH na granici

Željko Komšić: Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize!

Front 05.03.20, 17:44h

Željko Komšić: Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize!
"To je potpuno neodgovorna politika prema svim građanima, pa i onim u entitetu RS. Ukoliko situacija ekskalira možemo to pitanje ponovo staviti na dnevni red, što bi bilo u interesu svih", poručio je Komšić

 

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da Milorad Dodik preuzima eventualne posljedice priliva migranata u BiH odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici BiH.

 

"Odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici, Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize i eventualnog novog priliva migranata", rekao je Komšić.

 

"To je potpuno neodgovorna politika prema svim građanima, pa i onim u entitetu RS. Ukoliko situacija ekskalira možemo to pitanje ponovo staviti na dnevni red, što bi bilo u interesu svih", poručio je Komšić.

 

"Ne bi bilo dobro i nema nikakvog razloga da gospodin Dodik nastavi sa politikom kontriranja. Vjerujem da je svjestan toga i da će kao razuman čovjek sagledati okolnosti", kazao je Komšić.

 

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsjedništvo već odlučivalo o angažovanju Oružanih snaga BiH na granici zbog migrantske krize, da je ta inicijativa odbijena i da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

 

Na pitanje novinara u Istočnom Sarajevu da prokomentariše izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića i lidera SDA Bakira Izetbegovića da BiH na svoje granice treba da izvede vojsku ukoliko to učine i susjedne države zbog najezde migranata, Dodik je istakao da su to samo njihove pretpostavke i da je o tom pitanju Predsjedništvo već odlučivalo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI