Policija, hitna i vatrogasci imali pune ruke posla

U Vogošći u ugostiteljskom objektu izbio požar, osmoro povrijeđenih: Sumnja se da je podmetnut, uhapšena jedna osoba

Hronika 04.03.20, 10:03h

U Vogošći u ugostiteljskom objektu izbio požar, osmoro povrijeđenih: Sumnja se da je podmetnut, uhapšena jedna osoba
Uviđaj na mjestu događaja je izvršen pod nadzorom i istim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS uz prisustvo policijskih službenika Uprave policije i vještaka protivpožarne zaštite

 

U ugostiteljskom objektu "Oaza" u Vogošći sinoć je oko 21.25 sati izbio požar, a osam osoba je zatražilo ljekarsku pomoć.

 

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić jutros je za Fenu kazao da je Policijska stanica u Vogošći obaviještena je da je izbio požar u ugostiteljskom objektu u ulici Muje Šejte na području općine Vogošća, te da ima povrijeđenih osoba.

 

- Na mjestu događaja odmah je izašla policijska patrola kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć te Profesionalne vatrogasne brigade koja je lokalizovala požar. Ekipa Zavoda za hitnu medinsku pomoć pružila je pomoć povrijeđenim osobama, nakon čega je osam osoba prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je jedna osoba zadržana na daljenjem liječenju. Zbog sumnje da je počinila teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine jedna osoba je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS - kazao je Hadžiabdić.

 

Uviđaj na mjestu događaja je izvršen pod nadzorom i istim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS uz prisustvo policijskih službenika Uprave policije i vještaka protivpožarne zaštite.

 

Nastavlja se daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI