vremenski izgledi u bih

Šta vas čeka narednih 15 dana: Bit će svega, i hladnoće i snijega, a evo kad stiže ljepše vrijeme...

Hronika 03.03.20, 11:52h

Šta vas čeka narednih 15 dana: Bit će svega, i hladnoće i snijega, a evo kad stiže ljepše vrijeme...
Jutarnje temperature spuštat će se i do -6°C

 

U Bosni i Hercegovini u utorak preovladavat će natprosječno toplo i nestabilno vrijeme sa kišom. Ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi, pa i olujno nevrijeme.

 

U nastavku sedmice usljed pada temperature zraka u višim područjima očekuje se susnježica i snijeg. U četvrtak (05.03.) u jutarnjim satima moguća je magla, a tokom dana promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Vjetar, umjeren do jak prognozira se u petak.


Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 1°C do 6°C, na jugu zemlje od 4°C do 8°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 5°C i 10°C, u Hercegovini od 10 do 14°C. U četvrtak u Bosni se očekuje mraz. Jutarnje temperature spuštat će se i do -6°C.

 

sarajevo-prognoza


U periodu od 09 do 16. marta prognozira se promjena vremenskih prilika, tj. stabilnije sa više vedrine i sunčanih sati. Tokom sedmice temperature zraka će se postepeno povećavati.

 

Minimalne temperature zraka varirat će između 5°C i 10°C u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 14°C i 22°C - navode iz FHMZ-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 

 

BLIN
KOMENTARI