VIDEO/ Šta se dešava iza zatvorenih vrata skupštine ks

Preokret u dnevnom redu: 'Bakir izvlači ministre k'o zečeve iz šešira'... Hoće li sjednica biti prekinuta?!

Front 03.03.20, 10:03h

Preokret u dnevnom redu: 'Bakir izvlači ministre k'o zečeve iz šešira'... Hoće li sjednica biti prekinuta?!
Kroz hodnike Skupštine KS kemerom nas, u svom uobičajenom maniru, vodi nezavisni zastupnik Damir Nikšić, koji ujedno pojašnjava izmjene nastale u dnevnom redu, ishitrene u posljednjem trenutku

 

 

 

Burna dešavanja prethodnih dana u političkom životu BiH, a prevenstveno Kantona Sarajevo i unutar "temeljne stranke u Bošnjaka", odrazila su se i na dnevni red današnje sjednice Skupštine KS.


Kroz hodnike Skupštine KS kemerom nas, u svom uobičajenom maniru, vodi nezavisni zastupnik Damir Nikšić, koji ujedno pojašnjava izmjene nastale u dnevnom redu, ishitrene u posljednjem trenutku.     


- Da su ispoštovane procedure po poslovniku, sjednica za imenovanje Vlade je trebala biti 11. marta. Ali nova većina je na kolegiju 27. februara dopunila dnevni red današnje sjednice (koja je trebala biti o budžetu) sa tačkom: prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade KS.

 

Prijedlog budžeta je tek peta tačka, ako prije toga ne prekinu sjednicu - pojasnio je Nikšić, ističući kako poslanici nisu uopšte ni stigli da se pripreme za novi dnevni red.

 


Uz svoje javljanje iz Skupštine KS, uoči sjednice koja je počela u 10 sati, Nikšić je objavio i kratak sarkastični komentar, aludirajući na preko noći donijetu odluku na zasjedanju KO SDA Sarajevo da umjesto ranije predloženih ministara Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, na sjednici Skupštine KS budu imenovani Kenan Alikadić i Hajrudin Grabovica...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI