Na području Mostara i Stoca

Akcija Federalne uprave policije: Zbog droge uhapšene tri osobe

Hronika 02.03.20, 12:30h

Akcija Federalne uprave policije: Zbog droge uhapšene tri osobe
Uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su u nedjelju, 1. ožujka pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije lišili slobode tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droge.

 

Osoba inicijala V.P. se također sumnjiči za kazneno djelo naavođenja na prostituciju 

 

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti te je isti predan na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u tijeku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalne uprave policije.

 

 Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto cca. 1,5 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu s gore navedenim kaznenim djelom.

 

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, na dalju obradu Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a.

 

Značajnu potporu u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI