Incident u poznatoj mesnici

Optužili ga da prodaje svinjetinu, pa dobio otkaz: 'Nemoj misliti da si jedini Srbin kod nas; imamo jednog u Čapljini, on je Hrvat!'

Hronika 29.02.20, 15:55h

Optužili ga da prodaje svinjetinu, pa dobio otkaz: 'Nemoj misliti da si jedini Srbin kod nas; imamo jednog u Čapljini, on je Hrvat!'
Opširnim statusom na svom Facebook profilu, Momir se javno oprostio od dojučerašnjeg gazde, poručivši mu, da se ne bi vratio na posao, sve i da ga direktor moli

 

Momir Čelebić iz Žepča donedavno je bio jedini Srbin mesar zaposlen u Mesnoj industriji “Bajra”, jednoj od najuspješnijih firmi u BiH, sa oko 1.000 zaposlenih radnika.

 

Međutim, prije tri dana dogodio se skandal, koji se brzinom svjetlosti proširio cijelom srednjom Bosnom. Momir je dobio otkaz i to, kako on sam tvrdi, iz bizarnog razloga: optužen je da je mušterijama “podvaljivao” svinjsko meso, piše Srpskainfo.com.

 

Čelebić kaže da, kao profesionalac i odgovoran radnik nikad ne bi sebi dopustio takvu nepodopštinu: da u mesnici koja ima halal sertifikat prodaje svinjetinu i vara mušterije!

 

O tome da li je otpušten samo zato što je Srbin, Momir se ne izjašnjava, bar ne javno, ali se od Travnika, gdje je sjedište firme “Bajra”, do Žepča pronosi anegdota po kojoj su mu navodno šefovi rekli: “Nemoj misliti da si ti jedini Srbin koji radi kod nas; imamo jednog u Čapljini, on je Hrvat”.

 

Uprkos brojnim pokušajima, novinari Srpskainfo nisu uspjeli da stupe u kontakt s Hajrudinom Haseljićem, vlasnikom i direktorom Mesne industrije “Bajra”, jer se nije javljao na službene telefone, niti odgovorao na mejl kompanije.

 

S druge strane, otpušteni mesar ne bježi od javnosti. Opširnim statusom na svom Facebook profilu, Momir se javno oprostio od dojučerašnjeg gazde, poručivši mu, da se ne bi vratio na posao, sve i da ga direktor moli.

 

– Radnik sam ja i preživjeću i bez tebe. Mesare danas traže širom Evrope. Žalosti me tvoj ferman iz Travnika, žalosti što si me otresao, odbacio i poturio mi “svinjeće kukavičije jaje”. Ne znam kako se to zove u poslovnom svijetu, niti mogu da nađem prigodan izraz – poručio je Momir Čelebić svom dojučerašnjem gazdi Hajrudinu Haseljiću Bajri.

 

Šta je još napisao, pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Zepce.ba/md)