VIDEO/ Objavljen šokantan snimak

Novi skandal trese SDA: Semir Efendić razotkrio Asima Sarajlića kako 'kupuje' glasove za izbor predsjednika KO!

Front 28.02.20, 21:50h

Novi skandal trese SDA: Semir Efendić razotkrio Asima Sarajlića kako 'kupuje' glasove za izbor predsjednika KO!
Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata - tvrdi njegov stranački kolega Semir Efendić

 


Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, objavio je na Facebooku presreteni razgovor o kupovini glasova tokom izbora za predsjednika KO SDA Sarajevo. Podsjećamo, na tu poziciju prije nekoliko dana izglasan je Fikret Prevljak, a drugi kandidat bio je Efendić.


Uz snimak, on je pojasnio: 


- U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bih ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora.


Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata.


Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine - napisao je Efendić na svom Facebook profilu.


Na kraju je još dodao: 


P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku, uprkos ponudama, nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata...


Poslušajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI