Sud BiH odbio mjere zabrane koje je tražilo Tužilaštvo

'Ne ide ni na silu': Dragan Mektić na Twitteru poslao poruku svima koji žele da ga stave na optuženičku klupu

Front 26.02.20, 15:36h

'Ne ide ni na silu': Dragan Mektić na Twitteru poslao poruku svima koji žele da ga stave na optuženičku klupu
Advokat Dragana Mektića, Senka Nožica izjavila je da ne postoji zakonski osnov za određivanje mjera, te da je optužnica montirana

 

 

 

Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.


Tužilaštvo BiH tereti Mektića za zloupotrebu položaja, a optužnica je podignuta i protiv bivšeg šefa njegovog kabineta Igora Golijanina, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra i Edina Garaplije u svojstvu odgovornog lica i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "INZA" Sarajevo.


Tužilaštvo je također predloženo da se bivšem ministru bezbjednosti zabrani sastajanje sa svjedocima, telefonski kontakt, kao i kontakt putem posrednika na udaljenosti od 100 metara, te komuniciranje sa svim štampanim i elektronskim medijima, kao i javno obraćanje o činjenicama iz ovog slučaja.


Advokat Dragana Mektića, Senka Nožica izjavila je da ne postoji zakonski osnov za određivanje mjera, te da je optužnica montirana.


Uz ovu vijest, Mektić je na svom Twitter profilu ostavio kratak komentar, poručujući onima koji po svaku cijenu žele da ga stave na optuženičku klupu: "Ne ide ni na silu!"

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI