Tri nova slučaja zaraze

U Francuskoj preminula druga osoba zaražena korona virusom

Hronika 26.02.20, 13:16h

U Francuskoj preminula druga osoba zaražena korona virusom
Francuska je u stanju povišene pripravnosti nakon što je susjedna Italija postala novi front u borbi na suzbijanju epidemije korona virusa, koju je čelnik Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti nazvao brzo eskalirajućom epidemijom na više lokacija

 

Druga osoba zaražena korona virusom preminula je u Francuskoj, nakon putovanja u italijansku regiju Lombardiju i pozitivnog testiranja na virus, saopćile su u srijedu francuske zdravstvene službe.

 

Direktor Francuskog zavoda za javno zdravstvo, Jerome Salomon, izjavio je da je posljednji smrtni ishod jedan od tri nova slučaja zaraze virusom u Francuskoj u ovoj sedmici, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao na 17.

 

- Šezdesetogodišnji francuski građanin hospitaliziran je u Parizu i bio je u teškom stanju i pozitivno je testiran na virus u utorak navečer. On je, nažalost, preminuo - kazao je Salomon.

 

Francuska je u stanju povišene pripravnosti nakon što je susjedna Italija postala novi front u borbi na suzbijanju epidemije korona virusa, koju je čelnik Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti nazvao brzo eskalirajućom epidemijom na više lokacija.

 

Slučajevi korona virusa kod ljudi koji su nedavno putovali u sjevernu Italiju sada su utvrđeni u Francuskoj, Španiji, Austriji, Švicarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Alžiru.

 

 Francuz koji je nedavno putovao u Lombardiju hospitaliziran je u Strasbourgu i nije u ozbiljnom stanju, saopćio je Salomon. Treći novi slučaj je 55-godišnjak koji je sada na aparatima za održavanje života u gradu Amiensu u sjevernoj Francuskoj, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI