13. marta, Brew Imperial Society

U okviru velike turneje po regionu, Marko Louis dolazi u Sarajevo

DEPO CLUBBING 25.02.20, 20:11h

U okviru velike turneje po regionu, Marko Louis dolazi u Sarajevo
Pored Sarajeva, održan je koncert u Novom Sadu 23. februara, a slijedi u Beogradu 26. marta, u Ljubljani 23. aprila, i kao posljednji koncert turneje, Zagreb 24. aprila

 

 

Sa svojim novim singlom "Ninana", Marko Louis je najavio treći serijal regionalne turneje pod nazivom "Beskraj Tour by Barcaffe". U sklopu iste svoj koncert će održati i u Sarajevu, u prostoru Brew Imperial Society u petak, 13. marta ove godine. 


Objavljivanjem svoje nove pjesma "Ninana", Marko je ujedno najavio i svoj četvrti studijski album koji će se zvati "Sloboda". Najavljen je takođe drugi singl pod nazivom “Kraj” sa novog albuma koji će biti duet sa Lenom Kovačević


- Lena i ja se dugo znamo i uvijek sam znao da će se desiti saradnja. “Kraj” je balada koju sam komponovao za mene i Lenu i znao sam da će kliknuti odmah. Spot za novi singl je objavljen u prvoj nedjelji februara i prezadovoljan sam reakcijama i radujem se živoj izvedbi - izjavljuje Marko.


Pored novih pjesama Marko Louis objavljuje na Youtube svoj novi koncertni snimak pod nazivom "Marko Louis Espresso Session by Barcaffe" kojim ujedno najavljuje početak svoje Balkanske turneje. Marko je na ovom koncertu predstavio svoje poznate pjesme u drugačijem svjetlu u akustičnoj izvedbi u intimnom ambijentu uz kafu i kolače. 


- Ovaj projekat je jedan od omiljenih koje sam do sada pripremao. Jedinstven je osjećaj izvoditi pjesme uz veliki bend sa gudačkim sastavom. Pjesme su dobile novu dimenziju, a nema ništa ljepše kada ti je publika na metar od tebe i osjetiš i vidiš svaku emociju - izjavio je Marko.


Treća sezona njegove regionalne turneje je počela 15. i 16. novembra u Banjaluci, u Narodnom pozorištu RS, gdje je organizovao čak dva rasprodata koncerta. Nakon toga je održao prvi koncert u Makedoniji, 28. novembra u Skoplju, u MKC-u. 


Dan kasnije, 29. novembra je nastavio put za Niš u prepuni Dom Vojske, a nakon toga, na njegovo veliko zadovoljstvo, održan je koncert u Somboru u Narodnom pozorištu.


Na temu njegove turneje, Marko je rekao: 


- Nastavlja se beskrajna turneja i posjećujem svake godine više gradova. Mnogo sam sretan da imam mogućnost da dijelim svoju muziku, energiju i emocije sa publikom širom bivše Jugoslavije.
 

Pored Sarajeva, održan je koncert u Novom Sadu 23. februara, a slijedi u Beogradu 26. marta, u Ljubljani 23. aprila, i kao posljednji koncert turneje, Zagreb 24. aprila.


Marko Luis kaže da mu je veoma drago što će imati priliku da se u Sarajevu opet sretne s rajom i podijeli svoju strast kroz svoju muziku!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI