Foto/ Prazne police na svakom koraku

Opustošene trgovine: Zbog pojave korona virusa Zagrebom zavladala panika

Hronika 25.02.20, 19:54h

Opustošene trgovine: Zbog pojave korona virusa Zagrebom zavladala panika
Prema snimkama i fotografijama koje se šire društvenim mrežama police nekih lokalnih dućana već su prazne

 

Ubrzo nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, tačnije u Zagrebu, među građanima se počela širiti panika, piše Index.

 

U ljekarnama već nema zaštitnih maski, za koje stručnjaci kažu kako ne pomažu protiv oboljenja, a u nekim dućanima nestalo je antibakterijskih gelova za ruke i vlažnih maramica.

 

Prema snimkama i fotografijama koje se šire društvenim mrežama police nekih lokalnih dućana već su prazne. Nedostaje šećera, brašna, tijesta, mesa... što je vidljivo na snimkama koje građani objavljuju na Twitteru.

 

trgovina-prazne-police2

 

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić upozorio je građane da nema razloga za paniku.

 

- Mi dajemo potporu kriznom stožeru Ministarstva zdravstva. Molim građane da ne paniče, imamo navodno jednog oboljelog, ne treba jurišati na dućane. Ispričavamo se ako se ne javimo kada zovete, ali ako se nismo javili, vjerojatno smo zauzeti i nazvat ćemo vas u roku od pola sata - rekao je Kalinić te dodao da se protokol o postupanju donosi kada se proglasi epidemija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI