'NAMEĆE SE KAO AUTORITET'

SDA oplela po Konakoviću: Digao neviđenu buku... Ne poznaje ni skupštinski poslovnik, a tumačio bi NATO integracije!

Front 24.02.20, 11:11h

SDA oplela po Konakoviću: Digao neviđenu buku... Ne poznaje ni skupštinski poslovnik, a tumačio bi NATO integracije!
Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju SDA KS

 

 

Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića, kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine, još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ, poručuje KO SDA Sarajevo.


Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS.


Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim «pravnim ekspertima», digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje.


A nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim «pravnim ekspertima» ušutio.


Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje «ekspertu» Konakoviću. Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju SDA KS.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI