Čeka se prijedlog budžeta BiH za 2020.

Oko ovoga nije bilo spora: Predsjedništvo BiH saglasno, svi su za povećanje plata u ovoj instituciji

Front 14.02.20, 13:20h

Oko ovoga nije bilo spora: Predsjedništvo BiH saglasno, svi su za povećanje plata u ovoj instituciji
Pojedini mediji objavili su informaciju da je Predsjedništvo BiH donijelo zaključak kojim povećava plate zaposlenima Predsjedništva BiH, uključujući šefove kabineta i savjetnike

 

Članovi Predsjedništva BiH nakon više konsultacija donijeli su zaključak da bi trebalo povećati plate zaposlenim u ovoj instituciji, ali nikakva konačna odluka nije donesena, s obzirom da prijedlog budžeta BiH za 2020. godinu još nije donesen i pitanje je kada će i biti donesen i usvojen ako se uzme u obzir trenutna situacija. Potvrđeno je iz kabineta člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda.

 

"Srpski član Predsjedništva BiH je u toku konsultacija više puta ukazivao da je svjestan da su plate zaposlenih u Predsjedništvu male, posebno onih sa srednjom stručnom spremom, pa su i u skladu sa tim predlagana određena rješenja i sigurno da će se još razgovarati o ovoj temi", istakli su u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH i naglašavaju da ovo nije konačna odluka i da plate nisu povećane.

 

Iz kabineta su podsjetili da je u BiH na snazi odluka o privremenom finansiranju i u skladu sa njom se isplaćuju plate svim zaposlenima. Budžet još nije usvojen, niti se zna kada će i hoće li uopšte biti usvojen.

 

Pojedini mediji objavili su informaciju da je Predsjedništvo BiH donijelo zaključak kojim povećava plate zaposlenima Predsjedništva BiH, uključujući šefove kabineta i savjetnike.

 

Srna nezvanično saznaje da plate zaposlenih u Predsjedništvu BiH sa srednjom stručnom spremom iznose oko 800 KM, a sa visokom stručnom spremom oko 1.200 KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI