ŠTA JE HTJELA DOPREDSJEDNICA VSTV-A

Misteriozan dolazak: Ružica Jukić nenajavljeno stigla u Kantonalno tužilaštvo TK, ali tražila samo jednog tužioca...

Hronika 11.02.20, 09:43h

Misteriozan dolazak: Ružica Jukić nenajavljeno stigla u Kantonalno tužilaštvo TK, ali tražila samo jednog tužioca...
U posljednjih šest i pol godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom tužilaštvu, a u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH

 

Povodom iznenadnog i nenajavljenog dolaska dopredsjednice VSTV-a u Kantonalno tužilaštvo TK-a, iz ovog tužilaštva upućeno je saopćenje za javnost u kome se navodi sljedeće:

 

Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Naime, ova iznenadna posjeta nije najavljena rukovodstvu i tužiocima ovog Tužilaštva, ni od same dopredsjednice ni od VSTV-a BiH.


Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.


Podsjećamo, u posljednjih šest i pol godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom tužilaštvu, a u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH.


Stoga pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.


Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način. Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako izuzetno radovala - ističe se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI