PRVA GODIŠNJICA BEZ POPULARNOG PJEVAČA

Prva ispovijest udovice Šabana Šaulića: Ne umijem da živim bez njega... Lažu svi koji kažu da 'vrijeme liječi sve'

Showbizz 10.02.20, 14:45h

Prva ispovijest udovice Šabana Šaulića: Ne umijem da živim bez njega... Lažu svi koji kažu da 'vrijeme liječi sve'
Za mene on nije umro, već je na dalekom putu, na nekom nastupu širom svijeta. Tješi me to što znam da ću mu se jednog dana pridružiti gde god da je, kaže Goca Šaulić

 

 


- Iza mene je godina tuge i bola, jedan pravi košmar... Ne znam da živim bez mog Šabana. Ne umijem! On je moj život... kaže Goca, udovica Šabana Šaulića, u svojoj prvoj ispovijesti, ekskluzivno za Informer.


Supruga pokojnog 'kralja narodne muzike' u subotu je izašla na groblje i obilježila prvu godišnjicu bez svog voljenog.


- Šaban i ja smo rasli zajedno, živjeli pod istim krovom, počeli da starimo... Osjećam se kao da mi ga je neko ukrao. Za mene i našu djecu on je i dalje tu. Jedino kada tako razmišljam, mogu nekako da krenem dalje - priča Šaulićeva sa knedlom u grlu i nastavlja:


- Za mene je on na nekom dalekom putu, na jednom od svojih nastupa širom svijeta. Nekada je putovao bez mene, a ponekad sam znala da mu se pridružim. Tješi me to što znam da ću mu se jednog dana pridružiti, gdje god da je...


Šabanova udovica naglašava da vrijeme nije umanjilo njenu bol.


- Lažu kada kažu da 'vrijeme liječi sve'. Nije tačno! To najbolje znaju oni koji su izgubili najmilije. Takvi gubici se nikada ne prihvataju. Nastaviš ti da ideš kroz život; budiš se, spavaš i tako svaki dan, ali bol u srcu ne prestaje... Sanjam Šabana, u nekom polusnu, ali ne bih o tome da pričam, isuviše je intimno.


Goca, koja je bila Šabanova najveća ljubav, objašnjava u kojim trenucima joj je posebno teško:


- Svakog sata, dana, nedelje, mjeseca... Najteže mi padaju važni datumi, kada smo uvijek bili svi na okupu. Teško mi je kada slavimo rođendane naše djece i unuka ili njihove uspjehe, a mog Šabana nema... Posebno mi nedostaje na našu godišnjicu braka, kao i za njegov rođendan. Za Novu godinu mi je bilo baš bolno... Međutim, iako nije fizički prisutan, znam da je on uvijek tu negdje sa nama... U srcu i duši ga čuvamo i dok smo živi čuvaćemo uspomenu na njega. On je to zaslužio, jer osim što je bio veliki umjetnik, bio je i veliki čovjek, a to znaju svi koji su ga poznavali.


Sve podsjeća na njega


Šaulićeva priznaje da još nije spremna da gleda emisije u kojima je Šaban gostovao, niti da sluša njegove pesme.


- Još nemam snage za to. Ne slušam njegove pjesme, ni zvuk harmonike, jer me sve to podsjeća na njega. Ne puštam ništa od narodne muzike. Nadam se da će doći vrijeme kada ću imati snage da čujem njegov glas i vidim njegov mio lik na ekranu. Za sada to ne mogu... - zaključuje Goca u ispovijesti za Informer.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI