Uprava za indirektno oporezivanje BiH

U tri akcije oduzete cigarete i duhan vrijedni 35.000 KM

Hronika 09.02.20, 19:10h

U tri akcije oduzete cigarete i duhan vrijedni 35.000 KM
Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o njenom porijeklu

 

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) su u tri odvojene akcije na području grada Tuzle i opštine Bratunac oduzeli cigarete i rezani duhan u vrijednosti 35.000 KM.

 

Na osnovu ranijih operativnih saznanja, na području grada Tuzle, kod jedne osobe pronašli su veću količinu cigareta i rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni na propisan način akciznim markicama UIO. Radilo se o 1.380 paklica cigareta i 10 kg sitno rezanog duhana, saopćeno je iz UIO.

 

U akciji na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UIO su u saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove i policijom su kod pet osoba pronašli 1.140 paklica cigareta, 5.385 ručno motanih cigareta i 18 kg sitno rezanog duhana.

 

U trećoj odvojenoj akciji na području koje pokriva regionalni cantra UIO u Tuzli, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja su na osnovu ranijih operativnih saznanja na području opštine Bratunac kod jedne osobe pronašli 1.980 paklica cigareta i 30 kg sitno rezanog duhana.

 

Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o njenom porijeklu.

 

Vrijednost oduzete robe u ove tri odvojene akcije iznosi 35.000 KM, a protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta preduzete su zakonom propisane mjere i radnje.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI