POST DAMIRA NIKŠIĆA KOJI SE NEĆE SVIDJETI REUFU BAJROVIĆU

Nije dobra opsesija kad Sandžak bira bošnjačkog, ni kada Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva

Front 08.02.20, 19:49h

Nije dobra opsesija kad Sandžak bira bošnjačkog, ni kada Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva
Facebook postaje istinsko mjesto društvene rasprave u BiH. Evo šta je Damir Nikšić poručio Reufu Bajroviću nakon njegovog gostovanja na N1

 

Post Damira Nikšića, koji je reakcija na gostovanje Reufa Bajrovića na N1, prenosimo u cijelosti:

 

Ne razumijem ovu opsesiju sa biranjem nečijih predsjednika. Ni kada Sandžak bira bošnjačkog, ni kada Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva BiH, itd.

 

Pogotovo što Reuf brka babe i žabe: predsjedničku i parlamentarnu demokratiju, a zovu ga političkim analitičarem.

 

Izgleda da je on, ako ne tvorac, a ono barem njegovatelj konfuzije u vezi važnosti predsjedničkog kandidata koja i dan-danas postoji u SDP-u, DF-u i morebit i GS-u, i svim drugim predsjedničkim i autoritarnim strankama.

 

Američka predsjednička demokratija nema veze sa našom parlamentarnom demokratijom. U Americi je predsjednik i izvršna vlast, i komandant vojske - kod nas je predsjednik maltene ukras - simbolična pozicija.

 

Znam da svi volimo američke filmove i serije, znam da su mnogi od nas živjeli i žive u Vašingtonu D.C. i SAD, ali realnost u BiH je posve drugi film. Druga tema. Drugi žanr.

 

Manite se k**čenja i biranja predsjednika drugima i počnite osluškivati raju i služiti njihovim potrebama, a ne svojim suludim narcisoidnim ambicijama i fantazijama.

 

Počnite se baviti stvarnošću i stvarnim životom običnih građana ove zemlje, standardom i kvalitetom njihovog života, njihovog životnog prostora, okoliša, uslovima u kojima žive u ovoj političkoj žabokrečini, a ne dizati noge poput žaba da ih se potkuje po ugledu na bjelosvjetske prevarante i hohštaplere.

 

Takva politika i ambicije, takve političke halucinacije su luksuz koji zlosretni stanovnici ove zemlje ne mogu sebi priuštiti i koji ih je do sada skupo stajao.

 

Nije ovo populistički komentar. Populista bi jednostavno napisao: hoćete predsjednika preko pogače, a penzioneri vam rove po kantama - napisao je Nikšić na Facebooku.

 

(DEPO PORTALl/ak)

 

BLIN
KOMENTARI