VIDEO/ Samo dva glasa utihnula u Skupštini KS

Otegnu raspravu, izmore zastupnike, onda krenu 'nebitne' tačke: Evo kako su izglasani 'Tibra' soliteri na Marijin Dvoru...

Front 07.02.20, 16:38h

Otegnu raspravu, izmore zastupnike, onda krenu 'nebitne' tačke: Evo kako su izglasani 'Tibra' soliteri na Marijin Dvoru...
"Nema rasprava, nema uvodne riječi predlagača, sve ide glatko i po automatizmu i svi glasaju ZA, iako su se prije toga krvili. Čudno. Kao da prethodno otegnu sjednicu da izmore zastupnike"

 

 

 

 

- Ne znam da li je veća bruka ova prodaja zemljišta "ispod žita" u Opštini Centar ili činjenica da su svi prisutni zastupnici u Kantonu glasali za izgradnju solitera od 22 sprata na ovoj zemlji, osim mene koji sam se izjasnio protiv, i Segmedine Srne koja je bila prisutna ali nije glasala - napisao je Damir Nikšić, nezannisni zastupnik u Skupštini KS, u postu na svom FB profilu, uz koji je postavio i video svoje diskusije, kao i rezultate glasanja.

 

 

Odgovarajući na brojne komentare koji su uslijedili na njegov post, Nikšić je pojasnio i zanimljive detalje rasprave i glasanja oko ovakvih i sličnih pitanja koja se tiču kvaliteta života građana Sarajeva:


- Ove tačke obično dolaze na kraju, nakon iscrpnih rasprava i prepucavanja, replika, diskusija. Prosto se na kraju protrči kroz njih kada svi odustanu od gledanja prijenosa. Nekad pomislim kao da je smišljeno. Glasa se samo da se prije ide kući. Nema rasprava, nema uvodne riječi predlagača, sve ide glatko i po automatizmu i svi glasaju ZA, iako su se prije toga krvili. Čudno. Kao da prethodno otegnu sjednicu da izmore zastupnike. I kada više nemamo snage - krenu ovakve tačke dnevnog reda koje su posve “nebitne”. I kao hipnotisani svi glasaju ZA.


U jednom od odgovora naveo je da bi i on podigao ruku ZA, da nije prethodno bacio pogloed u poruke na telefonu:


- Veliko HVALA i veliko BRAVO za građane koji su mi na vrijeme obratili pažnju na ovu tačku dnevnog reda! Što je najgore, glasao bih i ja da nisam prethodno pogledao poruke u telefonu - priznao je Nikšić.


Epolog svega je da će na prostoru Marijin Dvora, gdje je mogao i trebao biti veliki part, uskoro niknuti novi megalomanski poslovni objekat!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI