okružni sud banjaluka

Novinari, STOP: Iz suda objasnili zašto je suđenje za ubistvo Slaviše Krunića zatvoreno za javnost

Hronika 06.02.20, 10:22h

Novinari, STOP: Iz suda objasnili zašto je suđenje za ubistvo Slaviše Krunića zatvoreno za javnost
Pod jakim mjerama obezbjeđenja optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić jutros su dovedeni u sud u pratnji Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske

 

Milena Marković, sekretar Okružnog suda Banjaluka, u obraćanju novinarima izjavila je da je danas održano pretpretresno ročište u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, javlja novinar Srpskainfo.


– U ovoj fazi zakon ne propisuje javnost i iz tog razloga nije dozvoljeno prisustvo javnosti – kratko je izjavila Markovićeva bez detaljnijeg objašnjenja zašto je takva praksa primjenjena prvi put u ovom postupku.

 

Novinari su jutros izbačeni iz sudnice Okružnog suda u Banjaluci uoči statusnog ročišta. Brojne novinarske ekipe ostale su ispred suda, a dio novinara koji su ušli u sudnicu zamoljeni su da napuste prostorije.


Pod jakim mjerama obezbjeđenja optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić jutros su dovedeni u sud u pratnji Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske.

 

(SI; DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI