jedna diploma poništena, druga u mislima

Osman Mehmedagić 'gura' treću godinu fakulteta u Travniku: Kakvu poruku šaljemo ako na čelo OSA-e dolazi student?!

Front 05.02.20, 15:24h

Osman Mehmedagić 'gura' treću godinu fakulteta u Travniku: Kakvu poruku šaljemo ako na čelo OSA-e dolazi student?!
- Uopće ne ulazim u njegovu kompetentnost i stručnost, ovdje govorim o formalno-pravnim razlozima - rekao je predsjednik Komisije za nadzor nad OSA-om Nermin Nikšić

 

 

Zajedničkoj komisiji Palramenta BiH za nadzor nad radom OSA-om Tužilaštvo BiH dostavilo je dopis da je Osman Mehmedagić student treće godine jednog od fakulteta na Univerzitetu  Traviniku.


Predsjedavajući Komisije Nermin Nikšić kazao je da će se miještati u svoj posao, bez obzira “odgovaralo to nekome ili ne”, piše Nap.ba.


Na sjednici Komisije je razmatran Budžet OSA-e. Članovi Komisije su tražili da i direktor OSA-e bude na sjednici, kako bi čuli neke odgovore.


- Upoznati smo i sa dopisom Tužilaštva BiH o spornoj diplomi direktora OSA-e, dogovorili smo način reagovanja, da to ne bude reakcija bilo kojeg pojedinca, da to ne bude reakcija pojedinca nego Komisije. Traži se od Komisije da odgovori je li ikada imala priliku vidjeti diplomu, da li su upoznati sa poništenom diplomom. Od Tužilaštva BiH smo dobili i popratne materijale. Iz Službenog lista RS dobili smo dopis da je poništena diploma u Banjaluci, a od dekana Univerziteta u Travniku dobili smo dopis da ovaj Univerzitet nije izdao diplomu i da je Mehmedagić student treće godine na ovom Univerzitetu - istakao je Nikšić.


Ovo nije moj problem s Mehmedagićem, nego problem kakavu poruku šaljemo građanima ako se direktor OSA-e imenuje bez diplome.
 

- Zakonom je predviđena visoka sprema i ne možemo poslati poruku da je uredu bez diplome ako imate neku člansku kartu, zbog toga nam građani i odlaze iz države. Uopće ne ulazim u njegovu kompetentnost i stručnost, ovdje govorim o formalno-pravnim razlozima - rekao je predsjednik Komisije za nadzor nad OSA-om.

 
Na pitanje o optužbama da je izabran rukama SNSD-a, Nikšić kaže "da ni skim nije razgovarao o podršci niti ima problem i obavezu prema tome".


- Jedina obaveza je da radim u skladu sa zakonom. Ovo nije nikakav lični rat protiv tog godpodina. Da li bi nekom bilo bolje da je neko drugi umjesto mene, to nije moj problem. Ovo nije nikakav lični odnos prema tom gospodinu, nego prema vladavini zakona. Nemam se namjeru prepucivati i bukvalno ću se držati slova zakona i onoga što zakon stavlja u nadležnosti Komisije - kazao je Nikšić.

 

(Nap/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

**************************************

 

Bonus video... Gledaj DEPO TV!

 

 

BLIN
KOMENTARI