CRNA STRANA SARAJEVA

Salve uvreda na račun predsjedavajuće Skupštine KS, a ni ime joj ne znaju: K*ja s vlaškim očima... Ohladi, Krstićko!

Front 03.02.20, 10:56h

Salve uvreda na račun predsjedavajuće Skupštine KS, a ni ime joj ne znaju: K*ja s vlaškim očima... Ohladi, Krstićko!
Budite sigurni da ću zatražiti da se poduzmu disciplinske mjere. Radi se o zvaničnoj stranici kantonalne televizije koju budžetski finansiraju svi građani Kantona Sarajevo, uključujući i malobrojne majorizirane sarajevske Hrvate - poručio je Damir Nikšić u svom reagiranju

 

Ponukan zastrašujućim uvredama koje se plasiraju u online prostoru, tačnije u komentarima ispod tekstova na bh. portalima i društvenim mrežama, Damir Nikšić reagovao je na svom Facebook profilu zbog šovinističkih i nacionalističkih poruka upućenih predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo Danijeli Kristić.     


Hajde što se kantonalna televizija TVSA nije udostojila zapamtiti i ispravno napisati prezime Predsjedavajuće Skupštine KS Danijele Kristić, već što moderator FB stranice toleriše seksističke i rasističke komentare razularenih etnonacionalista tipa: “kuja s vlaškim očima” i sl.


Sarajevo zaista doživljava svoje najcrnje dane.


Biće da su to te “vrijednosti” za koje se zalažu njene i moje skupštinske kolege, dojučerašnji koalicioni partneri i prijatelji, i njihovi stranački šefovi - vlasnici zastupničkih ruku.


Srećom postoji red, zakon, a i parlamentarizam.


Budite sigurni da ću zatražiti da se poduzmu disciplinske mjere. Radi se o zvaničnoj stranici kantonalne televizije koju budžetski finansiraju svi građani Kantona Sarajevo, uključujući i malobrojne majorizirane sarajevske Hrvate, (da izvini kome se gadi) - poručio je Damir Nikšić u svom FB postom.

 

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)