Nastavlja se osipanje kadrova

Nakon Marjanovića, i Elvis Vreto napušta Našu stranku: 'Žao mi je što je do ovoga došlo, evo zašto odlazim...'

Front 31.01.20, 14:56h

Nakon Marjanovića, i Elvis Vreto napušta Našu stranku: 'Žao mi je što je do ovoga došlo, evo zašto odlazim...'
Žao mi je što je do ovoga došlo, tu sam od osnivanja, ali dalje ne ide. Nadam se da će NS prevazići unutrastranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopšte vidi, bez obzira na ukazivanja - naveo je, između ostalog, Elvis Vreto

 

 

Nakon Damira Marjanovića, Našu stranku napustio je i Elvis Vreto, jedan od zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.


On je na svom Facebook profilu pojasnio zašto se odlučio na ovaj korak:

 

Od danas ću u Skupštini KS nastaviti djelovati kao samostalni zastupnik jer sam istupio iz Kluba NS kao i predao zahtjev za brisanje iz članstva u NS isključivo iz unutrastranačkih razloga kao posljedica neslaganja sa politikom rukovodsva NS koja se vodi u posljednje vrijeme.


Razlozi i neslaganja su poznata stranačkim organima i ne želim ih javno ponavljati osim što je bitno naglasiti da nemaju vezu sa radom Vlade KS koja je imala moju podršku bez obzira na neke različite poglede i greške koje je pravila.


Smatram da sam transparentno i otvoreno iznosio svoja naslaganja u okviru rada organa NS, na taj način pokušao da ispunim i svoju obavezu ukazujući na devijacije. Današnjim prestankom članstva u NS dostojanstveno prestaje i moja polemika oko neslaganja pogotovo javna.


Žao mi je što je do ovoga došlo, tu sam od osnivanja, ali dalje ne ide. Nadam se da će NS prevazići unutrastranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopšte vidi, bez obzira na ukazivanja.


Od danas to ipak zavisi isključivo od članova i članica NS kojima ujedno želim mnogo sreće u budućim aktivnostima kao i da im se zahvalim na dosadašnjem zajedničkom radu i podršci. U svom političkom djelovanju, jedina stranka u kojoj sam bio član više od jedanaest godina jeste NS, upoznao sam mnogo dragih ljudi, neki od njih više nisu u NS, to je za mene kapital koji nosim.


Moj rad se nastavlja i biti će fokusiran na rad u SKS putem Kluba samostalnih zastupnika. Jasna podrška trenutnoj Vladi isključuje mogućnost podrške kod imenovanja nove Vlade - napisao je Vreto u svom FB postu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI