NE POSTOJI SAVRŠEN ZLOČIN

Kobna sačekuša: Ko je izrešetao kontraverznog bankara Ibrahima Dedića? Nakon 21 godine, policija otkrila ubicu

Hronika 30.01.20, 12:43h

Kobna sačekuša: Ko je izrešetao kontraverznog bankara Ibrahima Dedića? Nakon 21 godine, policija otkrila ubicu
Dedić, koji je bio jedna od medijski eksponiranih osoba u devedesetima, vlasnik propale Promdei banke, ubijen je na svojemu kućnome pragu u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu, a nakon što je već preživio nekoliko pokušaja atentata

 


Zagrebačka policija za ubojstvo Ibrahima Dedića kaznenu prijavu podnijela je protiv samo jednog osumnjičenika, dok će drugi biti pušten na slobodu.


Osumnjičeni je o 49-godišnji državljanin Švicarske, Hrvatske i Nizozemske, koji je bio sudionik Domovinskog rata te je bio pripadnik nekoliko profesionalnih postrojba HV-a, piše Jutarnji.hr.


Posljednjih 15-ak godina živio je u Švicarskoj, gdje je i rođen. Jutarnji doznaje da se osumnjičeni zove Tomislav Viktor Basa.  


Kako neslužbeno doznaje ovaj portal, na ispitivanju na kriminalističkoj policiji Basa se branio šutnjom te je odbijao bilo kakvu komunikaciju s istražiteljima.


Policijska uprava zagrebačka objavila je i detalje kriminalističke istrage ubojstva kontroverznoga bankara Ibrahima Dedića, likvidiranog u klasičnoj sačekuši 1999. godine.

 


"Jedna osoba je osumnjičena za kazneno djelo, dok za drugu osobu nismo potvrdili osnovu sumnje da bi počinila kazneno djelo", kažu iz policije.


"Policija nije zapustila ovaj slučaj. Cijelo ovo vrijeme prikupljamo informacije o ovom slučaju", rečeno je na konferenciji za novinare.


Osoba osumnjičena za ubojstvo je uhićena u Zagrebu, a tijekom policijskog postupanja nije pružala otpor.


Dedić, koji je bio jedna od medijski eksponiranih osoba u devedesetima, vlasnik propale Promdei banke, ubijen je na svojemu kućnome pragu u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu, a nakon što je već preživio nekoliko pokušaja atentata. Nepoznate osobe na njega su otvorile vatru iz nekoliko smjerova, a zatim pobjegli u crnome BMW-u.


Upravo zbog činjenice da se više puta nalazio na meti atentatora, Dedić je prije svoje smrti u nekoliko navrata istupao u medije, tražeći pomoć države i javno govoreći da zna da će biti ubijen. Usprkos njegovim pozivima u pomoć, ubojice, najvjerojatnije profesionalci, u svojemu su naumu i uspjeli 3. srpnja 1999. godine.

 

 

(Jutarnji/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI