Hoće li biti održana sjednica?

Danas glasanje o nepovjerenju Vladi KS-a

Front 29.01.20, 07:54h

Danas glasanje o nepovjerenju Vladi KS-a
Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS Mahir Dević očekuje da će biti smijenjena Vlada KS koju predvodi premijer Forto

 

 

Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo bit će razmatran na sjednici Skupštine koja je zakazana za danas.

 

Kako je dogovoreno na sastanku koji su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, sjednicom će predsjedavati Danijela Kristić (NiP).

 

Kristić je ranije najavila da će premijer KS-a Edin Forto zastupnicima predstaviti Izvještaj o radu Vlade KS za 2019. godinu, te da će se, ukoliko dođe do smjene Vlade KS, birati rukovodstvo iz nove većine.

 

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS Mahir Dević očekuje da će biti smijenjena Vlada KS koju predvodi premijer Forto.

 

Govoreći o imenovanju novog saziva vlade, Dević je kazao da se o tome intenzivno razgovara te da će u narednim danima objaviti imena potencijalnih novih ministara iz SDA.


(FENA/dg)

 

 

BLIN
KOMENTARI