Problemi s pritiskom, 18. ruka upitna

Sve neizvjesnija smjena Vlade KS, Bibija Kerla završila u bolnici! Nikšić poručio: Komšiću, ja ti dajem lopovsku!

Front 28.01.20, 11:14h

Sve neizvjesnija smjena Vlade KS, Bibija Kerla završila u bolnici! Nikšić poručio: Komšiću, ja ti dajem lopovsku!
Želim brz oporavak kolegici Kerli. Neka ne brine, ja ću glasati umjesto nje za smjenu Vlade, ako je Komšiću toliko važno, poručio je Damir Nikšić

 

Bibija Kerla, DF-ova zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, već nekoliko dana nalazi se u bolnici pa je neizvjesan njen dolazak na narednu sjednicu Skupštine.

 

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo sutra će glasati o (ne)povjerenju aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo na čelu s Edinom Fortom, a Bibija Kerla  je presudni 18. glas nove skupštinske većine (SDA, SBB, DF, BOSS) za smjenu Vlade.

Miletić: Pozlilo joj je jedno jutro

Generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić potvrdio je za Klix.ba da se zastupnica Kerla već nekoliko dana nalazi u bolnici.
"Pozlilo joj je jedno jutro. Koliko ja znam, vjerovatno se radi o pritisku i ona se nalazi u bolnici", rekao je Miletić.
Na pitanje da li će Kerla doći na sjednicu Skupštine KS koja je zakazana za srijedu, Miletić je odgovorio kako vjeruje da hoće.
"Ali nemojte me držati za riječ. Vjerujem da hoće. Ona je žena borac i vjerujem da će biti na sjednici, naravno ako bude zdravstveno sposobna. Iskren da budem, ne znam. Danas sam bio u gužvi i nisam se čuo s njom. Pretpostavljam da će do tada ozdraviti", kazao je juče za Klix Zlatko Miletić.

 

Već neko vrijeme u javnosti se špekulira da je 18 glasova SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a prilično krhka većina, kako za smjenu Vlade, tako i rad u naredne tri godine. Stoga se nagađalo da bi nova skupštinska većina mogla ostaviti u tehničkom mandatu Vladu Edina Forte.

 

Na aktuelne događaje na svom Facebooku reagirao je nezavisni zastupnik u Skupštini KS-a Damir Nikšić koji je poslao oštru poruku u vezi smjene Vlade, odnosno famoznog 18. glasa nove ili stare većine. Nikšić je napisao:

 

- Znači, jedan DF-ov zastupnik treba da se ponudi nama i tako izvede Komšićevu čarlamu u srijedu da šefu spasi obraz... Ne trebaju nam heroji na određeno vrijeme… Taj zastupnik je potpisao sporazum 20. januara umjesto Kerle i učestvovao direktno u ucjenama 18-torke, što znači da je svo ovo vrijeme bio aktivni saučesnik u orgijanju koje je trajalo mjesec dana, a to podrazumijeva i zlostavljanje uposlenih u službama, kao i obmanjivanje javnosti na parasjednicama. Nisam ga čuo da se iti jednom prethodno javno pobunio i pokazao mrvu kičme… Barem da je Kerlu zamolio da smiri strasti i da se prema uposlenima ne ponaša kao čuvarka ženskog zatvora na Banjici proteklih mjesec dana… Zašto bi mu iko vjerovao da sada ima kičmu i da ne radi po Komšićevom nalogu?... Kasno je sada za bilo šta… Komšić je dovoljno dugo bio trojanac (i u BH bloku i u Šestorci) da bi nam ponovo poslao jednog... Na te njegove ofucane strategije više niko pri zdravoj pameti ne bi nasjeo. Ima da on i njegova dva drugara dobiju ono što su tražili i da konačno preuzmu vlast u Kantonu, a s njom i punu odgovornost za sve gadosti koje su u procesu počinili… Nema izvlačenja, Komšiću. Ne i ovog puta.

 

Nikšić je poželio i brz oporavak kolegici Kerla:

 

- Želim brz oporavak kolegici Kerli. Neka ne brine, ja ću glasati umjesto nje za smjenu Vlade, ako je Komšiću toliko važno. Drugi su uzeli milione, ja ću to uraditi besplatno da ga uvalim do kraja u ono što je započeo. Nema mu nazad nakon mjesec dana iživljavanja i silovanja zdravog razuma u KS. U srijedu, Komšiću, ja ti dajem lopovsku, ne brini! - poručio je Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAAGZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI