o prijedlogu imenovanja za direktora SIPA-e

Ćulum: Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže, bilo je priča... Opraštam svima!

Hronika 23.01.20, 12:55h

Ćulum: Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže, bilo je priča... Opraštam svima!
Odbio je da komentariše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputili iz "Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH)

 

Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i "ciljane diskreditacije”.

 

-Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže...Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima - ustvrdio je Ćulum.

 

Odbio je da komentariše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputili iz "Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).

 

-Nemam šta tu i ne želim da komentarišem – rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Kazao je da neće biti pooštreni uslovi za izbor novog direktora policije RS, jer je zakon ostao isti.

 

Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Vijeće ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

 

Podsjećaju da je Ćulum, kako je saopćeno, bio na čelu policije Republike Srpske u periodu kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI