Pronađena i dva automobila

FUP hapsi po Sarajevu: Procurila imena automafijaša koji su pali u policijskoj akciji

Hronika 23.01.20, 09:34h

FUP hapsi po Sarajevu: Procurila imena automafijaša koji su pali u policijskoj akciji
Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu

 

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) sinoć su na području sarajevske općine Novi Grad uhapsili dvojicu automafijaša.

 

Riječ je o višestrukim povratnicima u činjenju ovog krivičnog djela.

 

- Uhapšene su dvije osobe, jedna je iz Zenice, a druga sa Sokoca - kazala je Marina Zović, samostalna inspektorica.

 

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Stefan SamardžijaMuharem Smajlović Ćelo

 

FUP je ove aktivnosti radio u skladu s borbom protiv autokriminala.

 

Kako je saopćeno, pripadnici FUP-a, u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, HNK, ZDK i SBK, poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identificiranja osoba koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela teška krađa.

 

Prema navedenom osnovu, uhapšene su dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to M. S. iz Zenice i S. S. s područja općine Sokolac.

 

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to „Škoda Octavia“ sa područja Zenice i „VW Golf V“ s područja Kaknja. Imenovani su kriinalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila „VW Golf VII“ i „Škoda Octavia“, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

 

Policijski službenici Uprave policije će u saradnji s naprijed navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i osoba koja se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

 

Uhapšne osobe su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI