na površini od oko 720 metara kvadratnih

Sarajevo dobija još jedan park za pse: Evo gdje ćete moći odvesti ljubimce na druženje

Hronika 22.01.20, 19:48h

Sarajevo dobija još jedan park za pse: Evo gdje ćete moći odvesti ljubimce na druženje
Prostirat će se na površini od oko 720 metara kvadratnih, gdje će kućni ljubimci moći šetati i igrati se, u pratnji svojih vlasnika, a da pri tome ne smetaju ostalim građanima

 

Pripremni radovi za izgradnju prvog parka za pse na prostoru općine Novi Grad Sarajevo počeli su u ulici Ive Andrića, u A fazi naselja Alipašino Polje.

 

Prostirat će se na površini od oko 720 metara kvadratnih, gdje će kućni ljubimci moći šetati i igrati se, u pratnji svojih vlasnika, a da pri tome ne smetaju ostalim građanima.

 

Park će ogradom biti odvojen od ostatka zelene površine na kojoj se gradi, bit će podijeljen u dvije zone, prilagođene većim i manjim psima. Travnata površina s dva popločana "otoka" koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa, bit će povezana pješačkom stazom.

 

Uz mobilijar namijenjen za igru psa, park će imati poligone za animaciju i vježbe pasa, također će se izgraditi ulazne kapije, parkovske klupe, korpe za otpatke, te korpe za pseći izmet, odnosno sve ono što jedan park za pse treba da ima.

 

Izgradnjom takvog prostora omogućit će se nesmetano korištenje parkovskih površina za odmor i dječiju igru, a istovremeno će i psi dobiti park namijenjen i prilagođen isključivo njima, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI